Blog dobrá práce v obci

Web projektu dobrá práce

Jiří Hanzelín: Náš projekt ukazuje, že dlouhodobě nezaměstnaní jsou zaměstnatelní. Stačí jen zvolit ty správné nástroje a přístupy.

Autor: zuk

18. 10. 2018

Rubrika: článek

Jiří Hanzelín pracuje jako terénní pracovník v projektu „Společně to dokážeme v Ústeckém kraji”, ve městech Chomutov a Jirkov. Pomáhá lidem z různých sociálních vrstev k návratu do pracovního života. Spolupracuje s externími specialisty na dluhové poradenství, a pomáhá tak řešit předlužení účastníků tohoto projektu. Po většinu času úspěšně! Co všechno takový projekt obnáší, si přečtete v aktuálním rozhovoru.

Základní přehled možností vytváření pracovních příležitostí z pohledu obcí

Autor: trl

15. 10. 2018

Rubrika: článek

V současné době v České republice existují tři hlavní konfigurace, v níž obec jako subjekt může vytvářet, případně ovlivňovat vytváření pracovních míst pro osoby ohrožené sociálním vyloučením. Jedná se o situaci, kdy (1) práci organizuje přímo obec; (2) práci organizují subjekty, které jsou zřízené obcí nebo navázané na její rozpočet; (3) práci organizují třetí subjekty.

Lucie Trlifajová (SPOT): Na dlouhodobě nezaměstnané je častokrát pohlíženo jako na ty, kteří pracovat nechtějí

Autor: mak

11. 10. 2018

Rubrika: článek

Získat dobrou práci je snem každého. Co ale v dnešní době znamená mít dobrou práci? Jaký má vliv na kvalitu práce nízká nezaměstnanost? A jak pomoci lidem, kteří dlouhodobě práci nemají?